Translate Le Moustache

miercuri, 1 august 2012

Aragazul din Regie

Fiind în primul an de facultate, Mugurel Rockărel, împreună cu al său coleg de cameră din Regie, se hotărâră să-și cumpere un aragaz, cum cel din bucătăria de la capătul holului funcționa în stil românește doar în zilele de 32 ale lunii. Problema cea mai și cea mai mare era că nici Mugurel și nici colegul de cameră nu stăteau prea bine la capitolul mișcare, ei preferând mai de grabă să se uite la filme sau să plănuiască serate trubadurești cu chitări și cântări prin localurile din imediata apropiere, decât să se ducă prin magazine să-și caute aragazul mult dori.

Așa că, se adunară amândoi lângă birou traseră un laptop-ul lângă ei, după care deschiseră pagina Altex, c-acolo auziseră ei că prețul e garantat ca fiind cel mai mic și că primești de două ori diferența în caz că nu-i așa - chiar și pe site. Iar cum cei doi băieți țineau la bani ca la ochii din cap, se gândiră că n-ar fi rău să răsfoiască și ei un pic site-ul.

- Mno, frățică, să fie clar, eu n-am mulți bani de dat! Să nu te-'ntinzi, auzi? Că dai din buzunar! Spuse Mugurel strângându-și pleata într-o coadă de mânz.

- Păi, hai mă, castravete, să luăm unu' SH, în cazul ăsta! Răspunse colegu'.

- Ce-ai frate, deschide Altexu'-acolo! Nu cumpăr eu frigiderele SH ale alora din anu' trei, cu miros de brânză sau mai știu eu ce-or fi pus ei la congelat!

- Atunci, ia te uită la Zanussi ăsta alb! 4 arzătoare, pe gaz, cuptor cu alimentare la fel, pe gaz, care cică știe să facă și pizza... Adică, mie-mi place ăsta, îi ca a lu' mama, de-acasă. 

- Bine mă, mama's boy, dar hai să ne mai uităm, înainte să decidem, nu vrei? Răspunse tăios ca-'ntr-un videoclip Slayer, Mugurel. Ca să faci pizza, trebuie să știi să și gătești! Completă el după un timp.

- Și-atunci ce ne mai luăm, mă, aragaz? De ce nu pornim un foc, aici, în mijlocul camerei, că tot ești tu rocker rebel!

- Rock, frate, dar tu de Black Metal Chef n-ai auzit? Nu-i musai că dacă suntem rockeri suntem și nomazi! 

- Bine, mă, Mugurele, lasă asta, hai, dar de Arctic, ce zici? Doi ani garanție (noi exact doi ani de studenție mai avem, în afar' de-ăsta), 4 ochiuri, cuptor pe gaz, timer, aprindere electrică...?

- Nu știu, buei, parcă vreau ceva unic, ceva care să mă reprezinte-așa... 

Și nici nu termină Mugurel de zis tot, că îngerii cântară și se bucurară, iar ochii i se opriră pe aragazul Metalica.

- Frate, ești nebun! Ăsta e! Ăsta e aragazul potrivit pentru mine! Și uită-te și la preț, nici 600 lei! Aceași garanție de 2 ani, pe gaz, cuptor tot pe gaz, 4 aprinzătoare! Daaa! Pun și poster pe el, așa, pe lateral, sau îl fac cu graffu'! Îi regele aragazelor așa cum cum Metallica sunt regii rock-ului!

- Vrei să spui ,,aragazuri”...

- ...d-alea! 

Și dintr-o dată, în mintea lui Mugurel, apăru următoarea imagine:


...dar, From Whom the Bells Tolls din mintea lui Mugurel se opri brusc atunci când colegul îl întrebă:

- Auzi, mă, istețule, ne luăm noi aragaz ieftin pe gaz, dar unde avem noi gaz la noi în cameră?



Later edit:
Prin postarea de față nu am vrut să evidențiez doar avem și noi Beavis și Buttheazii noștri, ci și faptul că fiind student, aragazuri cumpăram, și nu plăteam adesea mai mult de-un chior. Trecând peste poezia remixată, se spune că pe la Altex e cel mai ieftin, și-apoi, dacă tot ești student sărac, nu înseamnă că trebuie să-ți cumperi vechiturile altora. 

Pentru videoclip-ul cel scurt din mintea lui Mugurel Rockărel s-au folosit următoarele trade tools:

- melodie Metallica - From Whom the Bells Toll
- fotografie Aragaz Metalica F4 - copyright Altex.ro
- tabletă grafică Wacom Bamboo
- Adobe Photoshop CS 4
- Sony Vegas Pro 10
- Vimeo.com

O campanie Blogal Initiative.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ți părerea (fie ea și-n contradictoriu cu a mea), dar fă-o cu bun simț!